Динева блести с 15 точки при победата над Босна на европейското

Невероятен обрат и първа победа на eвропейското първенство в Румъния записаха девойките на България до 18 години. Състезателките, водени от Венци Гечев, изиграха много силна последна четвърт, сразявайки Босна и Херцеговина с 89:80.
Двубоят започна със серия от 8:1 в полза на българките, но впоследствие босненките изравниха за 26:26. Играта продължи кош за кош до средата на втората четвърт, когато тимът от бивша Югославия записа серия от 10:0 и се откъсна напред, като на почивката водеше с 48:40.
Обратът за България започна в началото на последния период с невероятна серия от 13 безответни точки. Това позволи на националките ни да изравнят резултата две минути преди сирената. Нов силен щурм, изразяващ се в 10:2 за Борислава Христова и компания, донесе трудния, но напълно заслужен успех на момичетата ни.
Най-резултатна за нашия отбор бе именно Христова с 32 точки. 15 пункта /включително 3 тройки/ пък добави състезателката на “Рилски спортист” Теодора Динева, която започна в стартовия състав. Теди бе между най-активните на паркета, като постоянно търсеше топката и организираше много добре играта на своите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*