Баскетбол, Новини, Спорт

Динева, Пейчинова и Бандрова с повиквателни за националния до 20 г.

Теодора Динева

Три от най-талантливите състезателки на “Рилски спортист” – Теодора Динева, Кристина Пейчинова и Николета Бандрова, попаднаха в разширения състав на националната гарнитура /до 20 години/ за предстоящото европейско първенство, дивизия B, в София.
Селекционерът Цанко Цанков извика общо 15 баскетболистки, като “Рилски” е рекордьор с повиканите три момичета. За сравнение – “Нефтохимик 2010” е с две националки, колкото имат още “Левски”, “Шампион 2006” и “Черно море Одесос”. По един представител в националния са “Берое”, “Дунав” и НСА; Лилия Георгиева пък се състезава в македонското първенство.

Кристина Пейчинова

Динева изигра през сезона внушителните 35 срещи, в които записа актив от 11 точки, 3.3 борби и 2 асистенции средно на мач. КПД-то на съотборничката й Пейчинова е 7.3 точки, 1.5 борби и 1.4 асистенции в 27 срещи, а показателите на Бандрова са 6.8 пункта, 2.4 овладени топки и 1.7 завършващи подавания в 15 двубоя.
“Повиквателните за трите момичета са доказателство за работата на клуба. Щастливи сме, че изпращаме все повече състезателки в националния отбор, дано и занапред тази тенденция да се запази”, горди бяха от ръководството на “Рилски спортист”.
“Трикольорките” ще преминат функционални изследвания в столичната клиника “Дианабад”, а до 15 юни тимът ще се подготвя в Благоевград. Там ръководството на отбора е предвидило изиграването на три контроли срещу Гърция. На по-късен етап са планирани проверки и с Германия и Румъния.

Снимки: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Николета Бандрова

Leave a Reply