Дискусия за ползата от Европейския съюз се състоя в Самоков

Областната администрация и Общината организираха на 24 октомври в хотел „Арена” /конферентната зала/ дискусионен форум, посветен на юбилейната 10-а година от членството на страната ни в Европейския съюз и предстоящото през първото 6-месечие на 2018 г. Българско председателство на Съвета на ЕС. Сред присъстващите бяха депутатите Валентин Милушев и Радослав Стойчев, експерти от Областната администрация и Общината, кметове на села от района, директори на училища и др.
Зам.-областният управител Галя Георгиева поздрави екипа и ръководството на Община Самоков за присъдения преди броени дни Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и подчерта, че Самоков е една от общините в Софийска област, които са пример за пътя на развитие и облагородяване, изминат с работа и с помощта на европейските фондове.
Кметът Владимир Георгиев сподели, че постигнатото е плод на усилена работа, но и на възможностите, които ЕС предложи на страната ни след нейното присъединяване.
Видеообръщения към участниците във форума отправиха българският еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел и д-р Андрей Ковачев, член на Председателството на Европейския парламент.
Присъстващите бяха запознати с логото и слогана на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и посланията и политиките, които страната ни ще следва докато е ротационен председател.
Красимира Костадинова, началник на отдел „Европейски програми“ в Общината, представи проектите, осъществени с европейско финансиране. Те бяха показани и във фотоизложба, която участниците във форума разгледаха.
Рая Гутуранова, директор на дирекция в Министерския съвет, препоръча Самоков да се възползва максимално от възможността да е сред градовете – домакини на прояви в рамките на българското председателство.
Поздрав към събралите се поднесе вокална група „Медени звънчета“ при ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*