Баскетбол, Новини, Спорт

Ди Джей Шелтън – MVP на кръга след боя над „Лукойл”

За втори път в рамките на само един месец новото попълнение на „Рилски спортист” Ди Джей Шелтън бе избран за най-полезен играч на кръга в Националната баскетболна лига. Янкито стана Играч на кръга още в дебюта си за самоковския състав при победата над „Ямбол” /102:90/ на 8 януари в 13-ия кръг на първенството, когато записа срещу името си 33 т. и 12 борби. 208-сантиметровият баскетболист заслужи признанието на специалистите и след гръмката победа на „Рилски” над „Лукойл Академик” в Правец със 75:66 в събота, 4 февруари, в двубой от 17-ия кръг на шампионата. Американецът отново блесна с „дабъл-дабъл” от 26 пункта и 12 борби, направи две асистанции и цели четири пъти открадна топката от противникови състезатели за коефициент на полезно действие 31.
Няма да е пресилено, ако кажем, че с привличането на янкито в състава си треньорът Людмил Хаджисотиров удари джакпота и вече може да гледа по-уверено към турнира за Купата на България, който ще се проведе в края на февруари в Пловдив.
Компания на Шелтън в идеалната петица на 17-ия кръг на НБЛ правят Милен Дудев от „Спартак” /Пл/, Оскар Белфийлд и Димитър Димитров от „Академик” /Пд/ и Никола Джурич от „Черно море”.

Leave a Reply