Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Днес Боровец открива ски зоната с безплатно каране

Снимка: Ясен Георгиев

Дългоочакваният момент настъпи – от днес, 19 декември, курортът Боровец започва поетапно отваряне на ски зоната. Банерът “Borovets is Open” на новия ски сезон ще скъса легендарният български скиор Петър Попангелов младши, а диджей и хубава музика ще подгряват настроението на гостите в курорта през целия ден.
Първите писти, които са отворени за най-нетърпеливите скиори и сноубордисти са: “Попангелов” (бивша “Ястребец 2”) , “Ситняково 1”, част от Ситняковски път, “Сухар”, “Рила” и “Ротата”, а лифтовете, които ги обслужват са: кабина “Ястребец”, четириседалков лифт “Ястребец Експрес” , четириседалков лифт “Ситняково Експрес” и влекове “Ситняково”, “Рила” и “Ротата”.
За нощно каране ще са отворени Ситняковски път, писти “Рила” и “Ротата” с лифтове “Мартинови бараки”, влекове “Рила” и “Ротата”.
Кабина “Ястребец” и четириседалков лифт “Ситняково Експрес” са на разположение на всички любители на планината, независимо дали са със ски и сноуборд или просто са решили да се разходят в снежна Рила!
На първи спускания ще могат да се порадват и фрирайдърите, като специално за тях от Бороспорт предупреждават, че снежната покривка на места е все още доста тънка и трябва да бъдат особено внимателни!
И за да са още по-приятни емоциите на гостите в курорта от “Бороспорт” обявяват, че ползването на лифтовете на 19 декември ще е безплатно за всички!
Не изпускай! Спускай по любимите писти в Боровец!
За повече информация:
Бороспорт Инфо. Център
Тел.: 0889 607 000 и 0882 669 603; www.borovets-bg.com

Leave a Reply