Култура, Новини, Обяви

Днес в читалището: кино маратон с „Норм – полярният мечок” и „Бензин”

Истински кино маратон ще зарадва самоковските любители на това изкуство. Само в рамките на няколко часа в големия салон на читалище-паметник „Отец Паисий” ще бъдат прожектирани два филма – „Норм – полярният мечок” от 17.30 ч., както и „Бензин” от 19.30 ч.
Ето какво пише за забавната анимация в сайта http://www.programata.bg/.
„По схемата диви животни в големия град, тази анимация отвежда в Ню Йорк едрия бял Норм и три дребни леминги (хамстероподобни гризачи, които водят къртичи живот в арктическия сняг). Четворката заминава с цел да спре туристическата вълна, която се изсипва пред прага им на Северния полюс, но се оказва, че има и по-страшни неща – един бизнесмен вече планира да строи там молове. Оттук стратегията им за защита на дома поема в неочаквани посоки, включително през ледената пързалка на телевизионно шоу.”
Милена Славкова пък пише в сайта https://www.actualno.com за най-новата българска кинопродукция.
„Бензин” разпали любителите на високите скорости още с пускането на трейлъра, а ние имахме възможност да попием от имагинерния мирис на бензин ден преди официалната премиерата. Питате се какво да очаквате? Годината е 1999-та. Талантливият автомобилен състезател и механик Дим (Асен Блатечки) е истинска звезда в незаконните гонки с коли. Покрай поредната победа на пистата и забързания си живот на скорост, той среща любовта на живота си – Люси (Лиляна Станаилова). Но в навечерието на новото хилядолетие съдбата в един миг му отнема и щастието, и всичко, за което иска да живее…
15 години по-късно, излизайки от затвора, Дим попада в един напълно непознат свят, в който нищо вече не е същото – нито колите, нито телефоните, нито хората. Онова, което му дава решимост да остане в него, е последното му обещание към убитата му любима – да върне към живот Люси, колата, която носи нейното име, и да въздаде справедливост. И ако този сюжет ви напомня доста за култовия „Бързи и ярости“ – не прибързвайте със заключенията. „Бензин“ ще ви накара да настръхнете поне няколко пъти повече от холивудския екшън, защото историята е много по-истинска и грабваща сърцето.
Бързите коли и ефектните каскади ще притаят дъха ви, но това, с което най-много ни спечели “Бензин”, е силата на любовта, която те кара да продължиш и да се бориш, дори когато вече си е отишла трагично… Добре подбраният саундтрак също допълва позитивните ни отзиви, а 40-те тунинговани, класически и съвременни състезателни автомобили със сигурност ще грабнат окото на ценителите. Голямата новина е международното участие във филма на холивудския актьор Майкъл Медсън и фронтмена на Godsmack Съли Ерна.
Във филма ще видите актьорите Асен Блатечки, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Калин Врачански, Майкъл Мадсън, Павел Лефтеров, Съли Ерна, Башар Рахал, Стефан Щерев, Веселин Калановски, Стефан Иванов, Васил Банов, Добриела Попова, Лиляна Станаилова, Деян Ангелов, Дарин Ангелов.”

Leave a Reply