Баскетбол, Новини, Спорт

Днес е мачът на истината срещу “Солнок”

Момент от тренировка на “Рилски” преди срещата в Унгария

“Рилски спортист” ще гони последния влак за излизане от групата в турнира “Еврочалъндж” днес, вторник, 3 декември. От 17,30 ч. нашите приемат унгарския “Солнок”, като само победа ще запази щансовете на домакините да продължат в надпреварата.
Водещият букмейкър Sportingbet очаква победа за гостите от Унгария. Ставката за “2” е 1.571, докато успех за “Рилски” се котира на 2.375.
Активът на Йордан Бозов и компания до момента е една победа и две поражения, докато гостите са лидер в класирането с два успеха и една загуба. Според букмейкъра “Спортингбет” “Рилски” има леко предимство, а шансът на нашите да вдигнат купата е оценен на фантастичния коефициент 151.00!
Запалянковците в “Арена Самоков” очакват с вълнение официалния дебют на новото попълнение Уил Уокър. 183-сантиметровият гард парафира договор със самоковци в средата на миналата седмица, но по преценка на треньора Росен Барчовски не взе участие срещу досегашния си отбор “Ямбол” в петък. Сега обаче всички предпоставки Уокър да поведе отбора към успеха срещу “Солнок” са налице, което е въодушевило темпераментната самоковска публика.
Под въпрос за мача до последно ще бъде основният реализатор на “белите” Шон Барнет, който лекува контузия и заради това пропусна последния дуел на своите в първенството. Ако лекарите дадат зелена светлина, янкито ще се появи на паркета.
Самоковци имат да си връщат на съперника за нелепата загуба в Унгария преди месец. Тогава гостите водеха в резултата до началото на последната четвърт /на моменти с 12 точки/, но в крайна сметка загубиха с 66:73. Ново поражение днес ще означава на 90 % отпадане на отбора ни още в груповата фаза на състезанието. За да не се стигне до подобна развръзка, в лагера на “Рилски” са взели всички мерки за опазване на противниковите баскетболисти. Особено внимание старшията Барчовски е обърнал на звездите на “Солнок” – местното момче Давид Войвода и американецът Уили Уорън, който на практика сам изкова успеха на маджарите в първата среща.

Leave a Reply