Баскетбол, Новини, Спорт

Днес приемаме “Цмоки” с Бранко Миркович за “Еврочалъндж”

“Рилски спортист” приема беларуския “Цмоки” в среща от втория кръг на турнира “Еврочалъндж”. Сблъсъкът е утре, сряда, 13 ноември, от 17 ч. в “Арена Самоков”.
Според световния букмейкър Sportingbet шансът самоковци да се поздравят с победата се оценява на 2.90. Евентуален успех на гостите пък е фиксиран на 1.40.
В първия кръг от надпреварата нашите момчета паднаха с 66:73 при визитата си на унгарския “Солнок”, докато съперникът им записа неочаквано поражение у дома от румънския БК “Муреш” /79:83/.
Особен интерес сред зрителите в залата ще представлява повторното завръщане на плеймейкъра на гостите Бранко Миркович, който през лятото подписа договор с тима от столицата на Беларус. Бане може да разчита на топло посрещане, тъй като в продължение на няколко години даваше всичко от себе си за “Рилецо”. Сега обаче натурализираният сърбин ще бъде от другата страна на барикадата.
Момчетата на Росен Барчовски ще преследват задължителна победа, за да си улеснят задачата – излизане от групата в третия по сила турнир на Стария континент. За целта наставникът е изискал от подопечните си пълна концентрация и придържане към строга тактическа дисциплина през всичките 40 игрови минути.
Ръководителите на “Цмоки” изобщо не жалят средства за баскетбол. Бюджетът на клуба за настоящия сезон сериозно надхвърля този на “Левски”, “Лукойл Академик” и “Рилски спортист”, взети заедно, което говори само по себе си за големите амбиции, които преследва управата на беларуския гранд.
Срещите си “Цмоки” играе в огромната “Минск Арена”, която има 15 000 седящи места!
Преди сезона амбициозният състав от Беларус привлече освен Миркович и четирима класни американци – Демонте Харпър, Пери Пети, Винсънт Хънтър и Кийт Бенсън. До момента най-добри игри показват Хънтър и Бенсън.
Средната възраст на тима от Минск е 27,6 г. /на “Рилски” е 25,1 г./, а средната височина на състезателите – 199,2 см срещу 193 см на самоковските баскетболисти.

Leave a Reply