Новини, Поздравления, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

Добри хора ми помогнаха с 1000 лв. и с работа

Макар и със закъснение, искам да изкажа искрената си благодарност на моите добри комшии.
На 6 май 2012 г. съпругата ми Спаска Пенова си счупи тазобедрената става. На следващия ден извиках местния фелдшер Любен Павлов. Той прегледа жена ми и каза, че трябва да се направи снимка. Сам отиде, взе личната си кола и закарахме съпругата ми в болницата в Самоков. Там констатираха счупване на ставата и заявиха, че е необходимо да се направи операция. Оказа се, че консумативите за нея възлизат на около 1000 лв., а аз пари нямах.
Прибрах се на село и отидох за помощ при комшийката Елена Кръстева. Оказа се, че и тя няма пари, но заедно посетихме друг съсед – Васил Д. Станков (Дотин). Той веднага, без да се замисли дори, даде 1000 лв. Оперираха съпругата ми, тя остана в болницата 12 дни.
Прибрах се на село, трябваше да се садят домати, боб… Тогава дойде Елена, комшийката, и насади всичко. След изписването на съпругата от болницата тези две сестри – Лиляна Шуманова и Елена Кръстева, не оставиха нито един ден да не дойдат да я видят и да я питат не се ли нуждае от помощ.
Изказвам най-сърдечна благодарност на тези две сестри и добри комшийки, а също и на Васил, който даде парите. Пожелавам на всеки да има такива комшии!

Васил Пенов
с. Райово

Leave a Reply