Новини, Образование

Добри хора направиха подаръци на деца със слухови проблеми

Децата със слухови увреждания от групите на ресурсно подпомагане бяха зарадвани с подаръци по случай Коледа на скромно тържество край украсената елха на НУ „Станислав Доспевски” на 16 декември. Акцията бе организирана със съдействието на ресурсните учители в Самоков от фондация „Заслушай се” в партньорство с доброволческата инициатива Операция „Плюшено мече”, Образователния център за деца и младежи с увреден слух „Яника” и Асоциацията на родителите на деца с увреден слух.
Малчуганите засияха при вида на подаръците – дрешки, маратонки, играчки и лакомства, връчени им от ресурсните учители Анета Николова, Галина Рогачева, Георги Зафиров и Мариана Вардарова. Четиримата преподаватели работят с общо 56 деца от общината, които имат специални образователни потребности.
За останалите деца имаше папки, тефтерчета и тетрадки, осигурени от директорката на Ресурсния център в Софийска област Йорданка Георгиева.
„От името на децата, техните родители и от наше име сърдечно благодарим на дарителите – хора с голяма душа и сърце, съпричастни към проблемите на нашите деца”, обърнаха се към добротворците самоковските ресурсни учители.

Leave a Reply