Новини, Читателски, Шарен свят

Добри хора се погрижиха за спортната площадка

Пример

В неделя, на 8 юли, още към 8,30 ч. сутринта чухме шум край блока ни в кв. “Самоково”. Някои още спяха и започнаха да мърморят. Когато обаче се разбра причината за шума, всички си взеха думите назад. Оказа се, че сем. Змийчарови – мъж и жена, живеещи в бл. 2 в квартала ни, по своя инициатива са започнали да почистват и благоустрояват спортната площадка край техния блок и бл. 3.
Тази площадка е занемарена отдавна. Тук играят деца и младежи, но почти всичко е изпочупено и от години нищо не е “пипнато”. Сега, в почивния неделен ден, независимо от голямата жега, сем. Змийчарови работиха с голямо желание, почистиха и благоустроиха тази площадка. С мотика бяха изкоренени многобройните бурени, събрани бяха стари шишета и какви ли не други боклуци. По-късно на помощ на тези добри хора се притече и съседът Илия от бл. 4.
Сега площадката има съвсем друг вид. Тя се нуждае и от сериозен ремонт, но това вече не може да стане със собствени сили на хората.Необходими са и средства.
Благодарим от сърце на сем. Змийчарови и на съседа Илия, които дадоха добър пример на всички съкварталци как да се грижат за направеното. Дано има повече такива хора, които да не чакат всичко наготово, а и сами да помогнат за по-добрия вид на квартала и града ни.

Жители на кв. “Самоково”

1 Comment

  1. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this weblog on regular basis to take updated from latest gossip.

Leave a Reply