Докога вандалски прояви?

Приятно е да се разхождаш привечер покрай реката, в новия парк. Тук вече се виждат много хора, които се наслаждават на прохладата, която идва от Искъра. Между тях има и майки с колички с малки деца, млади хора с ролери и пр.
Какво беше обаче възмущението ни, когато минахме по стълбите над хотела и стъпихме на алеята за Спортното училище. Ужас – млади дървета, насадени преди няколко години и оцелявали по чудо, наскоро са жестоко прекършени. Защо? На кого пречат? Кой е този „човек”, изпълнен с такава злоба, че да прекърши наред тези млади фиданки?!
Опитахме се да превържем една от тях, но просто нямахме с какво да сторим това.
Заобиколихме Спортното училище и продължихме пак към парка. Но тук – нова неприятна изненеда. Чешмата в горния край вече я нямаше. Стърчаха някакви тръби. Къде е тази чешма? Дали вече не е поставена в някой двор?!
И докога ще има търпимост към вандалите?! Няма ли на тези хора да се потърси отговорност и да понесат наказание?
В парка са подредени и много пейки за отмора. Но е трудно да се седи там, защото над главите на седналите непрекъснато летят топки. Тук ли е мястото обаче децата да играят мач? Има толкова други места за тази цел… Освен всичко друго така тревата се похабява и мястото постепенно ще изсъхне и ще погрознее.

Група пенсионери от кв. „Самоково”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*