Докога с тези допотопни автобуси и микробуси?

Налага ми се често да пътувам до София и до Боровец. Има някои хубави коли, но доста автобуси и микробуси са стари, амортизирани, в лошо състояние. Виждам как неприятно се изненадват пътуващите, много от които са чужденци. Как може по тези най-важни маршрути в общината и района да се движат моторни превозни средства в такъв вид?
Сигурно с магическа пръчка при тази криза не всичко може да се оправи, но ми се струва наложително ръковдството на бившия ДАП, а и други транспортни фирми да вземат мерки – да приведат колите си в по-приветлив вид, а и да закупят по възможност нови автобуси и микробуси. Така ще се създадат по-нормални условия поне за пътуващите до столицата и до курорта.
Сегашното положение повече не бива да се търпи. И при бъдещи конкурси за поемане на различните линии да се поставят по-високи изисквания пред транспортните фирми. Не стига, че тук нямаме железопътен транспорт и разчитаме само на автомобилния, че и той е много скъп, ами и условията за пътуване не са добри, да не говорим за европейски…

Д. Георгиева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*