Докога ще тече вода по улицата?

Снимка: архив

На нашата улица – „Захари Хаджигюров”, от счупен кран от време на време блика вода с различна интензивност. Мястото се превръща в гьол. Водата се разнася от преминаващите автомобили, затруднява движението, а така се пръскат с кал и минувачите.
Това положение е вече от два месеца. В началото на август тук се прави ремонт. При затварянето на крана – точно срещу ул. „Митрополитска”, отдолу бликна вода. Може би кранът е развален. Работниците обаче намушиха вътре найлони и камъни, за да запушат теча и казаха, че на другия ден ще дойдат да довършат ремонта. Не дойдоха обаче нито на другия ден, нито по-късно – вече два месеца.
След като се мина една седмица и ги нямаше, потърсихме директора на „ВиК”. Оказа се, че той е в отпуск. Служителка от предприятието обеща да разпореди на колегите си да довършат ремонта. Това обаче така и не стана нито през август, нито през септември.
Вече е октомври. Идва зима. Скоро температурите ще паднат, изтичащата вода ще заледява улицата и ще затрудни още повече придвижването на коли и пешеходци. А в този район движението е голямо, има магазини, павильон, закусвалня. Могат да станат, не дай Боже, злополуки. Нека, докато е горе-долу хубаво времето, да се завърши най-после този ремонт.

Жители на Трети квартал

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*