Докъде стигат надеждите на „Рилски спортист” в Трета лига?

Истинските футболни почитатели отдавна не се ограничават само до родното професионално първенство. Те много добре знаят, че аматьорите не трябва да се игнорират, особено ако имат нужда от чист футболен адреналин и класическа игра. Точно по тази причина можем да забележим и огромното внимание на мнозина към аматьорските лиги. Именно тук ще открием и тимът на Рилски спортист, който за разлика от баскетболния отбор, в момента не може да се похвали с върхова форма.
Рилецо към този момент се намира на далеч не толкова престижната 10-та позиция. За 17 срещи, скиорите са успели да инкасират 6 победи, 3 равенства и 8 загуби. Поглед към първия в класирането – Марек (Дупница) ни показва, че перфектният резултат в момента трябва да повиши победите на двуцифрено число. Футболистите на Владимир Иванов трябва да променят особено бързо своето представяне, ако искат да постигнат по-сериозни резултати до края на сезона и да се измъкнат от оковите на 10-тата позиция.
 Очевидно е, че промяната е вече официално започнала, особено след като миналата година Рилецо завършва на не толкова престижното 16-то място само с две победи. Належащият въпрос към този момент е къде ще се съсредоточат силите на Рилски спортист през следващите срещи. Необходими са две победи, за да може скиорите да се позиционират на далеч по-престижното 7-мо място. Тимът на Самоков е известен със своята дарба да играе до последно за победата, но на този етап трябва да промени особено стратегията си. Виждаме, че срещу първите отбори – Марек и Кюстендил – срещите са били особено оспорвани и скиорите не са позволили сериозна доминация, но очевидно липсва нападателното острие.
Следващата среща от 18-я кръг ще изправи играчите на Иванов срещу Пирин 1941 (Разлог) и ще можем да наблюдаваме битката за 9-тото място. Владимир Иванов – Фугата осъзнава много добре своята отговорност и обещава, че футболът на Рилецо ще се промени още този сезон, а през следващия е решил дори да подобри и състава. Още е рано да говорим за спазване на обещанията, но както и самият Иванов признава, Югозападната Трета лига е особено свирепа за всеки отбор и именно това привлича спортните фенове.
Разбира се, трябва да обърнем внимание и на нуждата от спонсори, особено за отбори, които предпочитат да създават играчи, вместо да ги купуват, каквато е практиката и в Рилски спортист. Не трябва да забравяме, че букмейкъри като ефбет се хвалят с особено покровителство за отборите, които показват добри резултати, а макар и да е още рано, все пак не трябва да забравяме разликата спрямо миналата година. Можем да открием повече информация за efbetbg от efirbet – сайт за спортни прогнози и букмейкърски оценки, където можем да разгледаме и спонсорираните отбори. Можем да бъдем сигурни, че Рилски спортист има нужда от финансова подкрепа и със сигурност ще спечели вниманието на необходимите спонсори с още добри резултати.
И не трябва да забравяме, че изискването не е особено високо, след като говорим за още един роден футболен отбор, който с правилните действия може да посрещне своя рожден ден в Б Група, а защо не и в професионалната футболна лига? Клубът не е непознат и на двете лиги, а в „Б“ група е изиграл повече от 25 сезона – традициите са вече изградени, необходими са резултати и за тях ще трябва да следим много сериозно изявите на Фугата. Нека не забравяме, че скиорите имат два трофея във витрината си и официално е изминало доста време, за да може феновете да желаят по-сериозно представяне. И по-важното е, че сега е моментът, в който играчите трябва да забравят за оправданията и да дават резултати.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*