Домашният социален патронаж разширява дейността си

В условията на борба с коронавируса и обявеното в страната извънредно положение Домашният социален патронаж в Самоков разширява своята дейност. Патронажът вече ще доставя храна и на всички желаещи нуждаещи се – възрастни и трудноподвижни хора. Разпореждането е на кмета Владимир Георгиев.
Желаещите да им се доставя храна по домовете трябва да дадат своята заявка на тел. 0889 466 507 или 0885 79 71 72.
Ще се приемат заявки и за пазаруване на хранителни стоки, като доставката до дома ще бъде безплатна. „За момента няма сериозен наплив, но ако повече хора заявят желание, имаме възможност да ангажираме и доброволци. Без да сме обявили още подобна нужда, в Общината получаваме заявки от много хора с желание да помагат”, каза на 17 март кметът Георгиев.
Междувременно досегашните потребители на Домашния социален патронаж ще продължат да ползват услугата.
Във връзка със снабдяването с лекарства кметът е разпоредил кметовете и кметските наместници на села да събират рецепти и заявки за доставяне на необходимите медикаменти.
За Самоков заявки могат да се подават на тел. 0884 177 377.
Вл. Георгиев призовава гражданите да съдействат на своите по-възрастни близки и роднини за осигуряване на стоки от първа необходимост, лекарства и храна. „Нека заедно да докажем, че сме отговорни и ангажирани и най-вече, че сме хора”, заяви Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*