История, Култура, Новини, Снимки

Домът за стари хора почете тържествено 80-годишния си юбилей /СНИМКИ/

С много гости, слънчево време, концерт и откриване на паметна плоча Домът за стари хора „Семейство д-р Калинкови” чества на 11 ноември 80-годишнината от своето създаване. В началото свещ. Георги Николов отслужи водосвет, а директорката Виолетка Павлова говори за дълголетната история и днешния ден на дома. „Стремим се с нашите грижи да компенсираме липсата на дом и уют на хората тук”, изтъкна Павлова. Тя посочи и големия принос на Общината и на благодетеля Пит Майер за създадените приятни съвременни условия за пребиваване в дома на възрастните хора. По думите й, домът сега е един от най-хубавите от този род в България. Директорката благодари на своите колеги и на всички, които подпомагат благородната дейност на персонала.
„Дълбоко се прекланям пред дарителите, основали този дом – Екатерина и д-р Георги Калинкови. Сега този дом е истинска институция и най-доброто социално заведение в Софийска област”, възкликна кметът Владимир Георгиев. Той представи накратко последователната работа на Общината в интерес на възрастните хора – откриването на клубове на пенсионера в кварталите, стабилизирането на услугата „Личен асистент”, топлия обяд, който се дава на десетки социално слаби в „Кутна Хора”. Георгиев подчерта значението на дарителството и в днешно време, изрази признание на персонала и сърдечно приветства обитателите на дома, като се ръкува с мнозина от тях. Кметът връчи и букет на директорката Павлова и й подари икона на св. Мина – в същия ден бе денят на светеца.
Николина Иванова поздрави всички от името на Агенцията за социално подпомагане и поднесе поздравителен адрес от председателя на агенцията Цветан Васев. Прочетен бе и поздравителен адрес от клуба на пенсионера в Четвърти квартал, на чиято територия се намира самият дом.
От името на обитателите на дома с топли думи към директорката Павлова и целия й екип се обърна Веселин Алексов. Той изтъкна придобивките, на които се радват домуващите и добави, че домът е сред най-хубавите в страната. Мнозина от настанените в дома поздравиха персонала и директорката, поднесоха им цветя, а възрастна жена дори й целуна ръка.

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1472747916088486

Leave a Reply