Новини, Шарен свят

Доника Баракова стана „Принцеса на Самоков”, наградиха над 20 деца /СНИМКИ/

11-годишната Доника Баракова заслужи титлата „Принцеса – Супер Гран При” на юбилейния пети регионален конкурс „Принц и принцеса на Самоков 2017”, състоял се на 21 април в Младежкия дом.
Чаровното момиче участва в конкурса още от първото издание в Боровец и явно с натрупания опит, естественото си обаяние и талантливото изпълнение на модерен танц във втория тур спечели журито на своя страна. В края се оказа, че освен оценяващите, и зрителите са останали очаровани от Доника, тъй като младата дама бе удостоена и с приза „Любимка на публиката” след гласуване във фейсбук. Баракова не успя да сдържи емоциите си при награждаването, а неподправената детска радост и сълзите от щастие ще останат като безценен миг и украшение на цялата проява.
Общо 21 участници на възраст между 3 и 15 години – 4 момчета и 17 момичета, се явиха на конкурса, като всички те заслужиха награди от организаторите от арт компания „Нови звезди”. „Принц/Принцеса Гран При” станаха Божидара Брейчева /5 г./, Иван Николов /5/, Виктория Цветанова /6/, Камелия Айдарова /6/, Александра Минчева /7/, Янислав Петров /7/, Яна Назлиева /8/, Даная Ласкина /9/, Даяна Петрова /14/.
Даяна Петрова получи и лентата на в. „Приятел” от нашия представител в журито Делян Василев. Самата тя блесна както с визия и облекло – прекрасна рокля с цвят бордо, така и с изпълнение на безсмъртната Вазова ода „Опълченците на Шипка”. Семейство Петрови дори имаха двоен празник, тъй като и братът на Даяна – Янислав, бе сред отличените.
Едва 5-годишният Иван Николов пък заслужи наградата на името на Младежкия дом, връчена му лично от директорката на дома Латинка Щъркелова.
Ана-Мария Панайотова стана любимка на детското жури, съставено от миналогодишни победители – Виктория Шукейн, Виктория Кленова и Елена Несторова.
С трудната задача да оценяват таланта и красотата на самоковските деца се бяха нагърбили Георгина Георгиева – директор на „Нови звезди”, Катрин Митева – ръководител на танцово студио „Кати”, Л. Щъркелова, Д. Василев и членовете на детското жури. Победителите заслужиха красиви корони, ленти, подаръци и правото на представят града ни на националния конкурс „Принц и принцеса на България 2017”, който ще се състои в началото на юни в Албена.
„Учете децата си да се трудят, да имат големи мечти и високи цели! Бъдете до тях, помагайте им, дайде им шанс да се развиват”, обърна се към родителите в залата Георгина Георгиева. Тя изтъкна, че конкурсът „Принц и принцеса” не е толкова обърнат към красотата, колкото към съвкупността от чар, талант и трудолюбие. Затова и във втория тур участниците представиха свой талант – танцуваха, пяха, рецитираха…
Безспорно най-вълнуващ обаче бе последният трети тур, когато обаятелните деца на Самоков дефилираха в официални рокли и костюми и се премениха в истински принцове и принцеси. Сладка награда за усилията на младите дами и господа бе вкусната торта, дарена от фирма „Захарно петле”.
Докато журито се бе оттеглило да обсъди резултатите от проявата, за настроението в залата се погрижиха певиците Виктория Шукейн и Елена Несторова, танцово студио „Кати” и зумба групата на Яна Василева. Музикалното оформление пък бе дело на Христо Дудин. Водеща бе Петя Данданова.
По традиция конкурсът завърши с общо изпълнение на неофициалния химн на родината ни „Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1676904309006178

Янислав и Даная Петрови

Leave a Reply