До края на годината водоснабдяването на Алино ще се подобри

Отговор

Предвиждаме ремонт на два участъка по 900 метра от външния водопровод в местността Дълбоко дере, заяви на 21 юли ръководителят на „ВиК” – Самоков инж. Венци Тодоров по повод читателското писмо с 36 подписа „В Алино през лятото редовно нямаме вода” /в. „Приятел”, бр. 52 от 18 юли 2014 г./.
Очаква се ремонтът да бъде извършен до края на годината и това да помогне за подобряване на водоснабдяването на селото. Инж. Тодоров уточни, че участъците са в стръмна местност и затова е необходима специализирана техника.
Сега авариите там са често явление и резервоарът на селото не рядко остава празен. Налягането пада и в по-високите части на Алино вода наистина няма.
За липсата на вода според шефа на ВиК” влияние оказва и засилената консумация през лятото, както и безконтролното въртене на кранове, което е характерно не само за Алино, а и за много други села в района на Палакарията. Така на някои места имат вода в изобилие, а на други най-ценната течност не достига. От предприятието разчитат и на съдействието на местните кметства за внасяне на ред в това отношение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*