Новини, Образование

До 21 юни се приемат документи на 7-класници – кандидати за гимназии

От понеделник, 17 юни, учениците-седмокласници вече подават документи за кандидатстване в гимназиите. За т. нар. училище-гнездо, където се подават документите, е определено ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
В началните класове на средните училища в града ни през предстоящата учебна година ще има общо девет паралелки – по три в ПГ „Константин Фотинов” и ПТГ „Никола Вапцаров”, две в Професионалната гимназия по туризъм и една в СОУ „Отец Паисий”. Представители на четирите училища присъстват и на място, в ОУ „Митр. Авкс. Велешки”.
Приемащите документите поясниха, че при кандидатстване задължително трябва да бъдат показани оригинална служебна бележка с резултатите от изпитите с външно оценяване и оригинално удостоверение за завършен клас.
Правят впечатление добрата подготовка на служителите, както и грижливо приготвените указания за улеснение на учениците и техните родители.
До края на тази работна седмица – петък, 21 юни включително, от 8 до 17 ч. два екипа ще работят на смени без прекъсване, за да приемат всички представени документи.
Класиранията ще бъдат обявени на 26 юни.

Делян Василев

1 Comment

  1. ok

Leave a Reply