Новини, Статии, коментари, Шарен свят

Дравската епопея заслужава по-голямо уважение

Редакционно

Конфузна ситуация се получи на 21 март, при честването пред ДНА на годишнината от победата на българската армия край р. Драва през Втората световна война.
Водещата – младо момиче, с лист в ръка сновеше непрекъснато от импровизираната трибуна с официалните лица и участниците в Отечествената война до ръководителката на читалище „Младост” – съорганизатор на честването, за да пита какво да каже и да прави по-нататък. От място се даваха и указания за височината на микрофоните.
Още по-неприятна и почти пародийна ситуация настъпи, когато няколко деца трябваше да се представят с песни. Близо десетина минути ученици, учители, общественици, местни управници, гости от Руския клуб, та и млади майки с колички трябваше да чакат, тъй като дискът за песните така и не тръгваше. Добре, че по някое време озвучителят все пак реши да пусне свой диск с маршова музика, при което пък водещата обяви минута мълчание в памет на загиналите. Някои от присъстващите застанаха на колене, други решиха да поднасят цветя пред паметната стела. Накрая множеството стана, чудейки се какво да прави по-нататък – да си тръгва или не…
Всеобщо бе огорчението от организацията, тъй като ставаше дума не за изява на малчугани от блока или махалата, а за общоградско тържество в чест на битката, в която българската армия проваля плановете на Вермахта за обрат и ускорява края на войната. Много дължим на загиналите герои и на останалите живи техни бойни другари, за да се примиряваме с подобни случаи.
Намеренията сигурно са били добри, но изпълнението – категорично не.

1 Comment

  1. Елеонора

    Хаха! А защо не се сте представили,драги Авторе? Не трябва ли всеки да застава зад думите си?Или нямате смелост?..Нима трябва да има присмех за хората решили да организират такова тържество, защо тогава сами не Сте го направили? По-достойно, по-организирано..?Или ние само обичаме да гледаме отстрани и да коментираме нечий чужд труд като го осмиваме и подиграваме?Е Анонимнико ,добре, но следващия път се представете и тогава може би истински думите Ви ще достигнат до моята ограничена личност : )..И не забравяйте на всеки може да случи да направи грешка,но не на всеки му се отдава таланта да я разбере и осмисли..по лесно е да критикуваш 😉

Leave a Reply