Новини, Спорт, Футбол

Драгушинци за малко да развалят събора на Злокучане – биха на футбол…

Сборен отбор от Драгушиново надделя с 4:2 над домакините от Злокучане на 26 юли – в традиционна среща по случай местния събор. Игрището, което бе окосено специално за проверката, се намира току пред моста над Искъра, от южната страна на пътя.
Голямата жега принуди драгушинци вместо по екипи да излязат на терена… голи от кръста нагоре. В крайна сметка те се оказаха по-свежи и решителни в ключовите моменти от сблъсъка и изковаха ценния за самочувствието им успех. Головете за победителите реализираха звездата на тима Марио Дитов /2/, Иво Иванов и Мирослав Чанев. Точни за домакините бяха опитният им капитан Радослав Генов и младата надежда Любослав Зашев. 10-годишният талант се включи в игра през втората част и реализира страхотно попадение от воле след прекрасна триходова комбинация. Голът на Любчо като че ли смекчи донякъде неудовлетворението у злокучанци от крайния резултат.
Местните привърженици на футбола обаче не се отчаяха от злощастния двубой. Те си обясниха неприятната загуба с факта, че един от най-добрите им футболисти – изключително техничният Даниел Зашев, бе възпрепятстван да участва в контролата. Дани имаше нещастието да претърпи тежка катастрофа на 5 юли, когато бе засечен с мотора си на кръстовището при казармите и пътя за Говедарци. Впоследствие той бе настанен с фрактура на лявото бедро и множество други рани за лечение в “Пирогов”. Макар и не в най-доброто си състояние, Даниел бе намерил сили да проследи срещата на живо и да подкрепи своите съотборници, сред които бе и неговият брат Васил. Въпреки на моменти брилянтните му намеси под рамката на домакинската врата, Васко и останалите състезатели от Злокучане не успяха да зарадват своя приятел с победа.
Особено внимание пък привлече тракторът, с който голяма част от гостуващите футболисти пристигнаха за мача. Селскостопанската машина бе управлявана лично от вкаралия два гола в проверката нападател Марио Дитов, а в специално прикрепеното към мощното возило каруцарско ремарке се бяха скупчили няколко негови съотборници.
Празникът на Злокучане пък продължи следобед и вечерта с курбан и всеобщо веселие.

Делян Василев

Отборите на двете съседни села

Leave a Reply