Драматичен успех за “Рилски спортист” в дебюта на Воин Войнов

Изненадващо трудна и драматична победа постигна “Рилски спортист” в дебюта на новия си наставник Воин Войнов. Самоковци се поздравиха с успех 2:1 над последния в класирането “Чепинец” /Велинград/ в двубой от 10-ия кръг на Югозападната Трета лига, състоял се по-рано днес на ст. “Искър”.
Аванс на домакините в резултата даде крилото Иван Гемеджиев. Ветеранът завърши чудесна комбинация между другите участници в нашето нападение – Васил Киров и Ивайло Захариев, като оползотвори отблизо прострелно подаване на последния в 17-ата мин. Преди и след попадението “оранжевите” владееха инициативата в двубоя, но пропуски направиха Тихомир Крумов, Захариев и Киров. Гостите пък загатнаха, че няма да се предадат лесно, като на два пъти стреляха опасно от далечно разстояние.
Вялата и разсеяна игра на “Рилски” в атака продължи и след почивката. Влезлият като резерва Доменик Аврамов единствен застраши вратаря на велинградчани с бомбен удар, който обаче не намери целта.
Така се стигна до 87-ата мин., когато от една наглед абсолютно безобидна ситуация “Чепинец” изравни резултата. Вратарят Марио Райчев изрита нескопосано върната към него топка – тя попадна във Васил Севов, който без да губи време прехвърли стража на “Рилски” и шокира 300-те привърженици на стадиона. Това потенциално бе първа точка за тима от съседната Пазарджишка област от началото на сезона и щастивите играчи се нахвърлиха върху своя герой.
Радостта им обаче се оказа прибързана и трая едва две минути. Десният бек Калоян Янков центрира към наказателното поле на гостите, където на близката греда Виктор Младенов изпревари пазача си и с много фино технично изпълнение прехвърли стража на гостите и с втори гол донесе победата на “Рилски спортист”.
Трудният успех на самоковци изгледаха спряганият за нов силен човек в клуба Христо Крушарски, кметът Владимир Георгиев и бившето знаменито крило на “Славия” и националния тим Чавдар Цветков.
“Рилски спортист”: Райчев, Крумов, Пътников, Колев, Янков, Младенов, Максимов /88-Додов/, Пехливанов, Гемеджиев /56-Аврамов/, Захариев /67-Ръсовски/, Киров

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*