Политика, Статии, коментари, Читателски

Дребни само наглед неща…

Благодарение на общинското ръководство, оглавявано от кмета Ангел Николов, градът ни се преобрази. Мнозина са благодарни. Не липсват и скептици и сеирджии, но това е присъщо на българина, нали?
Искам обаче да се обърне внимание на още някои неща и съм убедена, че предприемчиви хора с възможности, идеи и желание ще помогнат за тяхното решение и изпълнение.
. В началото на ул. “Житна чаршия” две недовършени сгради са превърнати в обществени тоалетни. Грозна гледка!
. Ул. “Търговска”, на която живея, заприлича на магистрала. Много е опасна за пресичане. На кръстовището на улиците “Отец Паисий”, “Търговска” и “Рилски скиор” преди време при злополука двама млади хора останаха осакатени за цял живот. Мотористите сега буквално прелитат. Другите превозни средства им оспорват първенството. Деца с велосипеди лавират между тях или се качват по тротоарите. А те от своя страна са непреодолими за качване и слизане от възрастни хора или майки с бебешки колички.
Почти всички се движат по слънчевата страна на улицата. Тротоарите са нови, хубави, чисти, но неудобни. За да преминеш петте части на улицата /разделени от преките/ и да се качваш и слизаш от високия тротоар са нужни доста усилия. Или поне двама души за придвижване на количка. Някои майки предпочитат да слязат с количката на платното, но така рискуват своя живот и живота на детето си. Сега движението ще стане още по-натоварено, защото започва учебната година…
. Градът ни се посещава целогодишно от туристи. На входните и изходните места обаче няма указания какви забележителности и къде биха могли да посетят нашите и чуждестранните гости.
Предполагам, че това е малка част от наглед дребните неща, които чакат решение.
Тези пожелания не са предизборни. Надявам се, след проверка, да се направи необходимото.
Все пак става въпрос за нашия град, за града, в който самите ние живеем.
Благодаря.
Радка Василева

Leave a Reply