Дубълът марширува уверено към топ 6 в „А“ група

Снимка: Пламен Лобутов

Огромна крачка към класиране в първата шестица на „А“ група – второто ниво на родния баскетбол, направи вторият отбор на „Рилски спортист“. В първа плейофна среща самоковци разбиха намиращия се на второ място на Изток тим на „Шумен“ с 99:70 и до голяма степен предрешиха крайния изход от сблъсъка.
Първата част на мача, игран в четвъртък /19 януари/, въобще не предвещаваше последвалия разгром. Гостите започнаха двубоя далеч по-уверено и набързо натрупаха двуцифрен аванс. Тогава сякаш светна сигналната лампичка пред възпитаниците на Даниел Клечков и те превключиха на по-високи обороти, като успяха още до почивката да обърнат събитията на паркета.
В последните два периода пък домакините изнесоха истинска лекция на тима от Северна България и съвсем закономерно се поздравиха с категоричния успех.
Реваншът е насрочен за неделя, 22 януари. Макар голямата преднина на „Рилски-2“ да предполага по-спокоен мач, интригата в дуела все още е жива, тъй като не е ясно дали Людмил Хаджисотиров ще освободи състезаващите се и в първия състав Адриян Секулов, Денислав Вутев и Николай Стоянов.
Именно триото Секулов-Вутев-Стоянов бе в основата на погрома над „Шумен“ в първата битка. Най-полезен за тима ни бе гардът Секулов, записал „дабъл-дабъл“ от 17 т. и изключителните 10 /!/ отнети топки за КПД от 32 пункта. Варненецът Стоянов също се отчете с „дабъл-дабъл“ – 23 т. и 11 борби. 20 пункта, включително 5 тройки, за едва 19 минути на паркета постигна резервата Мирослав Васов, а Вутев и Цветомир Акимов добавиха съответно 16 и 17 пункта.
„Рилски спортист“: Стоянов 23, Акимов 17, Секулов 16, Вутев 16, Христов 1 /Васов 20, Бързаков 4, Гелов 2, Божилов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*