Баскетбол, Новини, Спорт

Дубълът на “Рилецо” се размина на косъм с място в топ 6

Снимка: Пламен Лобутов

Мисията на втория отбор на “Рилски спортист” да влезе в шестицата на “А” група не успя. В мача реванш в Шумен самоковските баскетболисти отстъпиха на местния тим със 71:82 и след успех в първата среща 69:65 напуснаха борбата за челните позиции.
Пагубна за момчетата на Даниел Клечков се оказа втората част, в която домакините натрупаха двуцифрен аванс. Иначе двубоят започна равностойно, като нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне напред в резултата и в края на първата четвърт светлинното табло в зала “Младост” показваше 23:23.
През втория период обаче домакините се разиграха и до почивката набраха солидна преднина от 13 пункта за 52:39. След паузата самоковци заиграха по-агресивно в защита и две минути преди края на третия период успяха да намалят пасива си до 2 точки. Точно тогава обаче делиорманци отговориха със серия от 7:0, което се оказа непосилно за обрат за представителите на рилския град и “Шумен” заслужено излезе краен победител от този бараж.
Отличен мач за нашите изигра лидерът на тима Александър Милов, който постигна пореден дабъл-дабъл от началото на сезона – 26 точки и 13 борби. Адриян Секулов приключи дуела със 17 т. и 6 завършващи подавания, а Георги Бързаков добави 16 пункта.
За победителите пък над всички бе Янко Янков, изпъкнал с 35 точки и 9 борби за КПД от 37 пункта. Андрей Иванов пък се отчете с 16 т. и 18 борби.
“Рилски спортист 2”: Милов 26, Секулов 17, Бързаков 16, Спасов 7, Васов 2 /Христов 3, Минковски, Стоенчев, Личев/

Leave a Reply