Дубълът на „Рилски“ срази ЦСКА с 18 точки разлика

Две поредни победи навърза дублиращият състав на „Рилски спортист“ в западната „А“ група. Възпитаниците на Даниел Клечков надиграха категорично ЦСКА с 86:68 в „Арена Самоков“ в неделя, 11 декември, и се приближиха само на точка от второто място в дивизията.
Първото полувреме предложи истинско зрелище на 150-те привърженици в залата, 30 от които дошли от София специално за мача. Двата тима заложиха на атрактивна и бърза игра в нападение, която доведе и до голяма резултатност на почивката – 46:46. Самоковци нанесоха големия си удар в третата част, която спечелиха с 11 т. разлика и като че ли сломиха съпротивата на столичани. До края домакините успяха да увеличат аванса си за огледалното 86:68.
Адриян Секулов изигра фантастичен двубой и оформи коефициент на полезно действие 39. Гардът имаше 100-процентова успеваемост от зоната за 3 точки и наказателната линия и завърши с 30 пункта, 8 борби и по 4 асистенции и отнети топки. Отличен мач изигра и Мирослав Васов, допринесъл за успеха на своя тим с 16 т. Даниел Христов остана на косъм от „дабъл-дабъл“ с 9 пункта и 12 борби.
„Рилски спортист“: Секулов 30, Стоянов 13, Христов 9, Гелов 8, Акимов 6 /Васов 16, Златков 4, Божилов, Колев/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*