Баскетбол, Новини, Спорт

Дубълът приключи сезона със загуба от „Чавдар”

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист-2” не можа да повтори миналогодишното си представяне /4-о място/ в турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол. Нашите паднаха със 79:85 от „Чавдар” в столичната зала „Триадица” и сезонът за тях приключи още на четвъртфиналната фаза от надпреварата.
Решителна за изхода на срещата се оказа третата част, която тимът от Троян взе с 25:18. Бързата и комбинативна игра на състава от Северна България се оказа сложен ребус за нашите, които можеха да разчитат само на две резерви в хода на дуела. Самоковци нямаха и ден от тройката, след като се отчетоха с едва 3 точни изстрела от 18 опита. Изгубена бе и борбата под двата коша, а за капак един от лидерите на състава ни – Адриян Секулов, остана със скромните за класата си 4 пункта.
Иначе най-резултатен за „Р. спортист” бе топреализаторът Александър Милов с 36 точки и 7 борби. 17 т. добави Георги Бързаков, а с 10 пункта се отчете центърът Андрей Иванов.
„Изиграхме добър мач срещу третия в първенството и мисля, че можеше да спечелим, ако основни играчи бяха играли малко по-концентрирано в защита и с по-голям хъс. Те започнаха да приличат на себе си едва накрая, когато мачът бе почти загубен. Трябваше да играем така в началото и с по-голямо самочувствие”, анализира поражението наставникът Даниел Клечков.

Leave a Reply