Дубълът с първи успех след 84 дни суша

Първи успех от почти три месеца насам постигна дубълът на “Рилски спортист”. В мач от 15-ия кръг на “А” група, състоял се на 15 февруари, самоковци надделяха трудно с 81:78 над “Видабаскет”, но останаха осми в класирането с актив от 17 точки, с 3 по-малко от тима от Видин.
Двубоят ще се запомни с невероятния “дабъл-дабъл”, който записа на сметката си Александър Милов. 19-годишният талант избухна с 23 точки и 16 борби и бе с главна заслуга за победата на своите. Милов бе безупречен от линията за наказателни удари, а при стрелбата си от зоната за 2 точки оформи 54 % успеваемост.
Хубав мач изиграха и Дарин Иванов, и резервата Денис Иванов, отчели се съответно с 18 и 13 пункта. Вторият най-резултатен баскетболист в тима ни – Адриян Секулов, пък нямаше ден и остана със скромните за класата си 3 точки.
Възпитаниците на Йордан Янков изиграха много силно първо полувреме, в което взеха преднина от 9 точки – 41:32. Вместо да разгромят противника обаче, домакините се отпуснаха след антракта и само настойчивостта на Дарин Иванов и страхотната стрелба на Милов в последната четвърт ги спасиха от ново поражение.
Нашите момчета взеха борбата под коша /39:37/, а освен това надиплиха повече асистенции от опонентите си – 14:8. По-добри бяха и останалите показатели на “Рилски” – при изстрелите от фаул линията, от близко и далечно разстояние.
Гостите от Видин пък се задържаха в мача най-вече заради фантастичната игра на Алекс Уандие. Тъмнокожият състезател реализира впечатляващите 29 пункта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*