Новини, Читателски

Дупките се запълват, но дали не може това да става по-бързо

Проверка по писмо

„Предлагам да направите репортаж за състоянието на едно кръстовище в града или по-скоро за прекрасния резултат от работата най-вероятно на „ВиК”. Намира се на пресечката на ул. „Македония” с шосето от Мальовица, откъм сладкарница „Захарно петле”. Вече два месеца няма асфалт, няма и опит за заравняване, земята пропада според това кой и колко тежък мине отгоре, накуп на всичко вдясно до тротоара от дни вече зее над половинметрова дупка /надали някой ще я спре, ако реши да расте/. Смешно е толкова дълго да не се решава тоя проблем, за който не трябват повече от час работа на максимум двама човека, а трафикът там е третият или четвъртият по натовареност в града.”
Този сигнал на Емил Попов получихме на фейсбук страницата на вестника през почивните дни. Редакционната проверка в първия работен ден от седмицата – в понеделник, 12 септември, показа, че съответните институции са запознати с проблема и са заети с неговото решаване. Мястото бе подготвено за асфалтиране, което бе и извършено през следващите дни.
Ясно е, че след наложителни ремонти на водопроводи и канали под уличните и пътните платна е необходимо технологично време, за да се слегне земята и асфалтирането да стане най-правилно. Но с тази необходимост не трябва и да се злоупотребява, каквито случаи има. Особено когато става въпрос за огромни дупки и цели ями и то на важни пътни артерии.
Тогава действията трябва да бъдат наистина по-своевременни, а не да се отлагат със седмици и месеци, за да не се стига до създаване на предпоставки за нелепи инциденти, при които се амортизират превозни средства, хабят се човешки нерви, а може да се стигне, не дай Боже, и до по-сериозна злополука.

Leave a Reply