Зимни спортове, Новини, Спорт

Държавното по сноубордкрос и ски крос е в Боровец в събота и неделя

Звездата на родния сноуборд Александра Жекова и най-успешният ни представител при мъжете Алекс Иванов ще вземат участие в предстоящото държавно първенство по сноубордкрос и ски крос на Боровец. Надпреварата ще се състои на писта “Попангелов” тази събота и неделя /30, 31 март/, а заявки са подали състезатели от Сърбия, Гърция, Румъния, Чехия, Словакия и България.
Доказателство за силата на спортната проява е, че двете състезания са влючени в календара на ФИС и ще носят точки за световната ранглиста.
Програмата предвижда в първия ден да се състои откритото държавно първенство по сноубордкрос във всички възрасти, а в неделя – надпреварата за ФИС по сноубордкрос и държавният шампионат по ски крос. Общо за трите старта заявка са подали близо 100 участника.
В събота от 9,30 ч. е официалната тренировка SBX, от 11 ч. – квалификациите SBX FIS държавно първенство, а от 13 ч. – финалите. В неделя от 9,30 ч. е официалната тренировка SBX, от 11 ч. са квалификациите SBX FIS купа „Бороспорт”, а от 13 ч. – финалите за мъже, жени и деца. В същия ден следобед от 13,30 ч. е официалната тренировка SkiX, от 14,30 ч. са квалификациите SkiX държавно първенство, а от 15,30 ч. – финалите.
Организатори на състезанията в най-стария ни зимен ски център са Българската федерация по ски и фирма „Бороспорт”.

Leave a Reply