Д-р Ковачка стана съпредседател на партия Български демократичен център

Народната представителка от Самоков д-р Красимира Ковачка бе избрана за съпредседател на Българския демократичен център /БДЦ/. Това стана при преобразуването на досегашната партия ЛИДЕР /Либерална инициатива за демократично европейско развитие/.
Конгресът се състоя в София. За съпредседател на БДЦ бе избран и Стефан Кенов.
Д-р Ковачка изтъкна, че един от мотивите да се създаде новата партия е желанието на млади хора, които досега не са занимавали с политическа дейност, да намерят своето политическо семейство.
Ст. Кенов пък заяви, че със създаването на новата партия ще се разшири политическата и социалната база на организацията. Той допълни, че БДЦ ще бъде центристка либерална формация, която ще заеме мястото, освободено от бившата управляваща партия НДСВ.
Според ръководството БДЦ ще участва активно в местните избори, като очакванията са да спечели към 40 кметски места и около 300 мандата за общински съветници. Усилията щели да се съсредоточат за работа в малките и средните общини, като кандидати за местни съветници партията ще има във всички общини. Предимство ще се даде на млади хора, експерти в своята област. Не са изключени различни местни коалиции на вота през есента. Предстои партията да излезе и с цялостна програма.
Д-р Красимира Ковачка е и зам.-председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Години наред тя бе управител на болницата в Самоков, а от м. г. е депутат.

На снимката от ляво на дясно:
Георги Недев – зам.-председател на ПП БДЦ
Стефан Кенов – съпредседател на ПП БДЦ
Росен Петров – зам.-председател на ПП БДЦ
Д-р Красимира Ковачка – съпредседател на ПП БДЦ
Кънчо Филипов – председател на „Център за анализи и стратегии“ в ПП БДЦ
Чавдар Пейчев – секретар на ПП БДЦ

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*