Новини, Политика

Д-р Красимира Ковачка: “Дано Румен Радев успее да обедини нацията около национални каузи”

“Различната оценка на работата на президентството и на случилото се в България през последните години, прозвучала в изявленията на президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова, за съжаление хвърлиха сянка върху един иначе успешен мандат. Очаквахме също в последните дни на мандата си и двамата да говорят повече за бъдещето на България, отколкото за миналия мандат. Надяваме се следващата президентска двойка да говори в един глас. Това ще помогне да се избегне ненужното и опасно разделение вътре в нацията и да се потвърди ясно избраният от България път”, заяви на 19 януари съпредседателят на Българския демократичен център и депутат д-р Красимира Ковачка.
Тя изтъкна, че България трябва да се опита да създава приятели, а не да търси противопоставяне със страни извън Европейския съюз.
След клетвата на новоизбрания президент Румен Радев и встъпването му в длъжност след няколко дни всичко това обаче остава в миналото, а трябва трябва да се гледа напред.
„От политиката, която г-н Радев ще води, зависи дали той ще остане в историята като президент, успял да обедини нацията около национални каузи”, посочи нашата съгражданка.
Тя пожела на новия държавен глава наистина успешен мандат, „в който той да бъде воден и да защитава единствено интересите на страната и да бъде гарант на стабилността и просперитета на България в тези сложни и тежки за целия свят времена.”

Leave a Reply