Баскетбол, Новини, Спорт

Еван Бруинсма попадна в идеалната петица на НБЛ, под въпрос за мача с „Бююкчекмедже” довечера

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskbasket.com

„Рилски спортист” има състезател в идеалната петица и на третия кръг от Националната баскетболна лига. След като в първите две подобни класации бяха включени Келвин Паркър и Йордан Бозов, сега дойде ред и на Еван Бруинсма. Американецът, който не без основание е наречен от специализирания сайт Bball.bg „стъкленото момче” заради сполетелите го травми от началото на сезона, успя да разгърне потенциала си при домакинския успех на самоковци срещу „Левски” с 95:66 и за 23 мин. на паркета блесна със 17 т., 7 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка.
За съжаление, янкито отново „успя” да се контузи – след мача стана ясно, че е получил дислокация на палеца на дясната ръка. Той бе включен в групата на „белите” за гостуването на „Бююкчекмедже” от третия кръг на група Н от турнира за купата на „ФИБА Европа”, но все още не е ясно дали ще може да вземе участие в двубоя. Подопечните на Людмил Хаджисотиров ще премерят сили с турците днес от 18 ч. в Истанбул.
Иначе компания на аса на „Рилски” в идеалната петица на третия кръг на НБЛ правят Шейн Гибсън /„Берое”/, Станислав Цонков /„Черно море”/, Джордан Семпъл /„Академик”/ и Саша Загорац /„Лукойл Академик”/.

Leave a Reply