Ева Вукадинова спечели купа “Пирин” в Банско

Самоковката Ева Вукадинова записа престижна победа в слалома за купа “Пирин”, който бе част от календара на Международната федерация по ски и се състоя на 31 март в Банско.
Състезателката на клуб “Боровец” завърши с общо време от двата манша 1:44.22 мин., като изпревари с над 3 секунди сребърната медалистка Луиза Бертани от Италия. Седмата позиция пък зае друга наша представителка – съотборничката на Вукадинова в “Боровец” Белослава Маджарова.
В надпреварата участваха още две алпийки от Самоков – Силвия Маджарска (“Чамкория”) и Мартина Иванова (“Боровец”), които обаче отпаднаха още в първия манш.
Шампионката Вукадинова не участва в състоялия се два дни по-късно втори слалом. Тогава Силвия Маджарска зае шесто място, Белослава Маджарова стана 15-а, докато Мартина Иванова отново имаше малшанса да не завърши надпреварата.
В мъжката проява на 9-о и 16-о място се класираха съотборниците в  “Боровец” Стефан Ярловски и Мартин Ярловски. Антон Томов и Георги Ангелов пък не пресякоха финалната линия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*