Ева Вукадинова с триумф за ФИС в Банско, Силвия Маджарска – четвърта

Състезателката на клуб „Боровец” Ева Вукадинова спечели международното състезание по ски в дисциплината слалом за купа „Юлен”, състояло се на 27 декември в Банско. 17-годишната алпийка бе с второ време след първия манш, но навакса изоставането си във втория и така изпревари другата ни национална състезателка Гергана Заднепровска. Трета се нареди Йелена Вуичич от Черна гора, а на пето място завърши самоковката Силвия Маджарска от клуб „Чамкория”.
Скиорките от България, Гърция, Румъния, Кипър, Сърбия и Черна гора се състезаваха на слалом още веднъж. Този път златния медал бе за Заднепровска, а Вукадинова не завърши втория манш. Това бе използвано от Силвия Маджарска, която се изкачи до четвъртото място.
В същото време в Банско се състояха и два слалома за ФИС и за мъже. В тях най-добрите класирания на Георги Околски и Антон Томов от клуб „Боровец” бяха осмо и девето място. Първенец и в двете надпревари стана сензацията Алберт Попов, който вече на два пъти влезе в топ 20 и в стартове за Световната купа.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*