Култура, Новини

Ева Драгалевска и “Кати” – сребърни в “Кръстопът на музите”

Чувствените и оригинални изпълнения на танцово студио “Кати” с ръководител Катрин Митева винаги са впечатлявали местната публика. Явно самоковци имат око за красотата и не случайно биват завладяни от емоционалните концерти на девойките, тъй като “Кати” заслужи и национално, и международно признание.
В събота, 22 октомври, зрителите на баскетболната среща между “Рилски спортист” и “Черно море” бяха изненадани от липсата на красивите и лъчезарни девойки на студиото, които, вече по установена традиция, подкрепят отбора и представят композиции при прекъсванията на двубоите. Малко по-късно стана ясна причината за отсъствието на нежния кадем на “Рилски” – участието на състава в 12-ия международен фестивал на изкуствата “Кръстопът на музите”, състоял се от 21 до 23 октомври в София.
В Дома на културата “Средец” Ева Драгалевска за пореден път изигра със сърце и душа съвременен танц на песента Give me love /”Дай ми любов”/, с което заслужи сребърен медал за солово изпълнение на танц. Двете възрастови групи на състава също се окичиха със сребро в направленията “Характерни танци 14-19 г.” и “Хип-хоп танци – 14-19 г.”.
“Благодаря ви, че сте точно моите момичета! Вие ме карате да се чувствам невероятно горда и щастлива”, възкликна ръководителката Катрин. Тя благодари за доверието към нея на родителите на танцьорките, на организаторите на фестивала и на кмета Владимир Георгиев и гл. експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева за подкрепата.
Ден по-рано пък в парк-хотел “Москва” младата певица Елена Несторова участва в раздел “Поп пеене 15-19 г.”. Чаровната брюнетка затвърди вокалното си израстване в последните месеци, но голямата конкуренция, включително и от участници в тв шоуто “Х фактор”, й попречи за място сред най-добрите три. Въпреки това Лени заслужи поощрителна награда.
Фестивалът се проведе под патронажа на Министерството на културата, а организатори бяха читалище “Св. св. Кирил и Методий-1924” и арт компания “Нови звезди”. Във форума участваха 540 изпълнители от 6 страни.

Делян Василев

Leave a Reply