Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Евелин Митев и Красимир Симитчийски сред призьорите в Словения

Евелин Митев и Красимир Симитчийски

Ски скок

12-годишният Евелин Митев от клуб “Рилски ски скачач” се класира на призовото 11-о място от общо 36 състезатели в неговата възрастова група, участвали в държавното първенство на Словения. Митев скочи 37,5 и 39 м.
11-годишният му съотборник Красимир Симитчийски пък се нареди 13-и при конкуренцията на общо 50 скачачи с два опита от по 36,5 м.
На квалификациите Евелин преодоля 39,5 м, а Краси – 38,5 м, информира треньорът им Методи Савчов. На свободните тренировки те дори са скочили до рекордните за шанцата метри. Радващото е, че нашите състезатели са получили и най-високите си досега оценки за стил. И всичко това – въпреки проливния дъжд по време на надпреварата.
Първенството се е състояло на 13 октомври на шанците с изкуствена настилка в курорта Крани.
Като лидери в двете възрастови групи са се изявили световните шампиони за деца от шампионата през юли в Гармиш Партенкирхен. Представянето на нашите състезатели сега показва, че те все повече доближават първите по метраж и стил.
В шампионата на Словения са участвали представители на 17 клуба в тази 2-милионна страна. В същото време в 7-милионна България има всичко на всичко три клуба по ски скок. В Словения съвсем наскоро са били открити две нови шанци, докато единствената до скоро шанца в нашата страна /на Ридо край Самоков/ на практика вече не съществува.
От ръководството на “Рилски ски скачач” са благодарни на кмета Владимир Георгиев за финансовата подкрепа, благодарение на която е станало възможно участието на нашите млади състезатели в словенското първенство.

Leave a Reply