Атлетика, Новини, Спорт

“Евроспорт” взе правата за “Евро 2014” по крос кънтри в Боровец

От ляво надясно: Владимир Георгиев, Михаил Миков, Добромир Карамаринов, Славейко Гергинов

Най-големият спортен канал в света “Евроспорт” е закупил правата за всичките дни от европейското първенство по крос кънтри, което ще се състои в околностите на Боровец в средата на декември. Очакванията са благодарение на тв гиганта сигналът да достигне до над 50 държави от цял свят, а аудиторията да надхвърли 200 млн. зрители.
Както вече е известно, в шампионата на Стария континент ще участват повече от 600 атлети в няколко възрастови групи, а самият турнир ще се проведе в м. Широката поляна на рекордно висока надморска височина – 1300 м.
Междувременно при председателя на Народното събрание и патрон на първенството Михаил Миков се проведе първото заседание на организационния комитет. Участваха президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, заместникът му Руен Панчев, кметът на Самоков Владимир Георгиев, координаторът и международен секретар на БФЛА Галя Пухалева, шефът на клуб “Рилски атлет” Славейко Гергинов.
Миков бе запознат с организацията на европейското първенство – условия за тренировки и състезания, леглова база, разположение на пресцентъра, транспорт на участници, треньори, съдии и делегати.
Парламентарният шеф даде подкрепата си и обеща пълно съдействие за успешното провеждане на големия спортен форум.
Съветът на Европейската атлетика утвърди кандидатурата на БФЛА и Община Самоков за домакинство на европейското първенство на 4 май миналата година, по време на заседанието си в Берлин.

Leave a Reply