Новини, Политика

Една дузина самоковци са кандидати за депутати

Повече от десет жители на града ни са намерили място в листите с кандидати за народни представители на различните партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.
Доскорошният заместник-кмет Сия Шехтанова е пета от името на “Продължаваме промяната”. От Самоков произхожда и водачът на листата на тази партия за 26-и многомандатен избирателен район /Софийска област/ Йосиф Заркин.
Сред кандидатите на ГЕРБ-СДС – на девето място, е ексдепутатът Валентин Милушев.
Михаил Михайлов – председател на Общинския съвет на БСП, заместник-директор на Професионалната гимназия по туризъм и общински съветник, е втори в листата, водена от социалистите.
Сред кандидатите на ДПС за областта трети е Александър Методиев, а шеста – Рамона Илиева.
Втори при “Възраждане” е Георги Прасков, който е познат като собственик на компютърна фирма и председател на местната организация на партията. Водач тук е също човек, роден в Самоков  – Александър Арангелов, който ръководи софийската структура на “Възраждане”.
Досегашният народен представител Васил Зашкев, който е и председател на областната структура на “Демократи за силна България”, е трети сред кандидатите на “Демократична България”.
Водачът на самоковската организация на ВМРО-БНД Кирил Стойков е осми в листата на тази партия.
Трети в “Справедлива България” е бившият общински съветник д-р Стойчо Гълъбов.
За място в парламента ще се бори и Пламен Деянов, издигнат от “Изправи се, България”.
Общо 29 партии и коалиции ще участват във вота след месец.

Leave a Reply