Новини, Читателски

Едни правят, други развалят…

През последните дни бяха обновени тротоарите на Новия мост срещу бившата фабрика „Самоковска комуна”. Тук преди това беше просто трудно да се минава. Настилката беше станала на коруби, на места стърчаха дори железа от арматурата. Сега хубави плочки покриват тротоарните пространства. Дано направеното бъде качествено и трайно, тъй като оттук всекидневно минават много хора – и млади, и възрастни.
Обновяват се и стълбите при Червения /пешеходния/ мост. До скоро те бяха в плачевно състояние и оттам много трудно преминаваха възрастни хора или малки деца. Сега и от двете страни на моста – откъм хотел „Арена” и откъм двора на Спортното училище – стълбите придобиват съвсем приличен, нормален и красив вид. Дори в цветово отношение ще си хармонират добре със самия мост.
Дано да се оправят и тротоарите на моста срещу болницата, че и те са в лошо състояние.
Но думата ни е и за друго. Преди няколко дни видяхме, че е счупена входната врата на парк „Лаго”, която беше изградена преди години над пешеходния мост срещу фабрика „Самоковска комуна”. Наистина, това беше „врата у полье”, както казва народът, но това не значи да се събаря съграденото. Сега единият от стълбовете на вратата е изкъртен и дори е задигнат, а триъгълникът-арка заедно с табелата с художествено изработения надпис се валят по земята. Недостойно, грозно…
Толкова хубави неща се правят в съседство. Как им дава сърце на някои хора да трошат…

Група жители на кв. „Самоково”

Leave a Reply