Едни рушат, а други правят: беседката при Стрелбището възвърна първоначалния си вид

Беседката при стрелбището, над стадион „Искър”, отново очаква в подходящ вид своите гости. Тя бе спешно и безвъзмездно ремонтирана от нейния майстор Васил Даганов от Продановци, който възстанови липсващата ограда, поправи пейките и върна на постройката първоначалния й приветлив и функционален вид. Все още обаче има какво да се желае. В близко бъдеще е нужен и частичен ремонт на също пострадалия покрив.
Наскоро неизвестни бяха изкъртили дъските на оградата, които най-вероятно са били използвани за… отопление и за подгряване на барбекю. Липсват и някои маси и пейки, които най-вероятно вече се намират в нечий двор… При изграждането на беседката през есента на 2014 г. тук бяха поставени красиви резбовани надписи: „Добре дошли, приятели!” и „Направеното е за всички нас – нека да го опазим!”, дело на художника Георги Млекарски. Второто послание явно не е достигнало до част от хората, за които е било предназначено, за които грижата за общото благо е нещо далечно и неразбираемо.
Надеждите сега са беседката да се запази в този си хубав вид и да бъде домакин на многобройни приятни, полезни и забавни моменти.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*