Новини, Спорт, Футбол

Едуард Мечикян подсили „Рилски”, дадохме играч на ЦСКА 1948

Стана ясно първото официално ново попълнение в редиците на „Рилски спортист”. Това е вратарят Едуард Мечикян, който идва от съперника ни в Югозападната Трета лига „Балкан” /Ботевград/. Еди е преминал през детско-юношеските школи на столичните „Локомотив”, „Левски-Раковски” и „Септември”, а най-дълго се е задържал в „Славия”. През есенния дял на шампионата пък бе титуляр за „Балкан”, а по-рано през кариерата си има изкаран стаж и в италианския „Новара”. Мечикян ще се бори за място под рамките на вратата на самоковския състав с досегашния първи избор на треньорския щаб Марио Райчев.
Оранжевият екип отново ще облече и Иван Иванов. Железният бранител за последно защитава цветовете на „Рилец” /Говедарци/ през есента, а иначе има солиден стаж в отбранителния вал на „Рилски”. До края на седмицата се очаква с клуба ни да парафират още двама състезатели.
Успоредно с входящите трансфери клубът ни се раздели с още един футболист. След като по-рано багажа си стегнаха халфът Жак Пехливанов и крилото Владимир Иванов, тяхната съдба сега последва и защитникът Христо Митев. 19-годишният бек подсили четвъртодивизионния ЦСКА 1948, след като впечатли наставника Валентин Илиев при краткия си пробен период. Припомняме, че Митев дойде в „Рилски” преди началото на сезона, но коварна травма му попречи да се наложи в редиците на Воин Войнов и той записа едва 2-3 мача с нашите момчета.

Leave a Reply