Екипът на ЦСРИ представи нова придобивка, ще разкрасява и двора

Новозакупен голям батут представи на 31 май Центърът за социална рехабилитация и интеграция /в обновената сграда на бившето училище „Отец Паисий”, на гърба на ПГ „Константин Фотинов”/.
Съоръжението е разположено в голяма стая и е свързано с т. нар. сух басейн, който е пълен с малки топки. Батутът струва 2800 лв., разходите са поети от спонсори.
„Чрез батута ще пробваме нов вид терапия. Предстои екип от Центъра за деца със специални нужди на фондация „Карин дом” от Варна да ни гостува и да обучи нашите специалисти”, поясни за „Приятел” ръководителката на самоковския център Димитрина Миленкова. Тя разясни, че в момента тук идват 29 деца и 19 възрастни със специални нужди. За тях се грижат психолог, социален работник, рехабилитатор, педагог, медицинска сестра, логопед, хигиенист и шофьор.
На представянето на новата придобивка бяха кметът Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, служителите в социалния дом, както и много родители. Присъстващите получиха от домакините по една четирилистна детелина, защото „това са хора, които ни помагат – те са нашият късмет”, както обясни г-жа Миленкова. Лакомства от фирмата на Сотир Немов пък зарадваха малчуганите.
Центърът е спечелил и проект за облагородяване на двора – „Сензорна градина”. Предвижда се да се изгради беседка, да се оформят тревни площи и да се засадят т. нар. репелентни цветя, които да отблъскват насекомите. С проекта си центърът е кандидатствал за средства пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към екоминистерството. Проектът е класиран за изпълнение в рамките на националната кампания „За чиста околна среда – 2014 г.” на тема „Обичам природата – и аз участвам”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*