Баскетбол, Новини, Спорт

Ексиграч на “Рилски” сред най-добрите борци във “ФИБА Къп”

Бившият играч на БК “Рилски спортист” Еван Бруинсма се оказа, че е сред най-добрите борци в историята на турнира “ФИБА Къп”. Американецът е трети по този показател, като има общо 242 овладени топки до момента.
След “Рилски” (сезон 2016/2017) Бруинсма премина в “Донар” (Нидерландия), а впоследствие игра за унгарския “Фалко” и “Байройт” от Германия.
“Още един играч, преминал през различни клубове в цяла Европа. Еван винаги е бил стабилен борец в своя отбор. Най-силните си сезони от гледна точка на статистиката той изигра в “Рилски спортист” и в “Донар”, със средно по над 7 спечелени борби на мач през годините”, отбелязват от ФИБА.
Лидер в класацията е Мишел Диуф от германския “Бакен Беърс” с 380 борби, а втората позиция е за Петер Лорант от “Алба Фехервар” (247). Унгарецът е познат и на българските фенове, тъй като през сезон 2018/2019 игра и срещу трите родни представители във “ФИБА Къп” – “Балкан”, “Рилски спортист” и “Левски Лукойл”. Топ 5 в престижната подредба допълват Дарко Юкич (“Бакен Беърс”) с 241 овладени топки и Томас Кунис (“Донар”) с 239.

Leave a Reply