Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Екстремни сноубордисти идват за екстремни демонстрации в Боровец в събота

30 професионални сноубордисти от САЩ, Канада, Норвегия, Финландия и Австралия пристигат в Боровец в събота, на 27 януари, за екстремни демонстрации по сноуборд.
„Стинки Сокс сноубординг демо“ започва в 11 ч. в Сноу парк „Бороспорт“, пред хотел „Рила“. Между най-известните карачи ще бъдат: Маркъс Ранд, Марк Гоодал, Иън Дейли, Ерик Леон, Джейк Шаебъл, Джефи Габрик и др. В своеобразния екшън ще се включат и част от екипите, спонсорирани от „Стинки“ – Strange Brew и GBP. Организатори са „Бороспорт“, хотел „Рила“ и българската компания „Стинки Сокс“.
Демонстрацията ще започне със свободно каране за всички фенове на екстремното. Трикове ще изпълняват и професионалистите от чужбина. Най-интересните карачи ще получат награди от „Стинки сокс“ и „Да Кайн“. От 14 до 16 ч. организаторите предлагат най-емоционалната част от програмата на „Стинки Фемили“. Ще бъдат показани най-сложните номера в свободното каране, ще има и импровизации. След това феновете ще могат да разговарят със звездите и да получат автографи.
Предвижда се изявата да приключи чак след полунощ в бар After Eleven в хотел „Рила“, където ще се вихрят DJ Pussi CNTRL и Jana&Bumbo, а Wosh MC & Feel ще заредят батериите на сноубордистите с хип-хоп.
„Искаме да покажем на възможно най-много хора колко е интересен сноубордът и да ги запалим по този спорт. В Боровец ще дойдат интересни хора, които рядко стигат до Европа и е трудно да се видят на живо. Всички посетители ще станат свидетели отблизо как те карат и как правят триковете си. На живо усещането е съвсем различно. Надяваме се да вдъхновим младите хора да карат по-често и повече”, сподели Христо Петков, един от основателите на „Стинки сокс”.
„Стинки Фемили“ е един от най-големите отбори по сноуборд в света. Професионалистите са обединени от любовта към екстремното, обикалят планетата, забавляват се и снимат филми за държавите, които посещават. Гостуването в България също ще бъде заснето, видеото ще включва и кадри от Витоша, София, Бузлуджа, Шипка, Габрово. Филмът ще има премиера през септември и ще се продава с чорапите „Стинки“.
„Стинки” е българска компания за производство на чорапи, създадена през 2011 г. от сноубордистите Христо Петков, Димо Петков и Ивелина Гичева. Марката се продава на 5 континента, в повече от 25 държави. През последните три години „Стинки“ организира демонстрации по сноуборд в Минесота /САЩ/, където т. нар. про-тата карат с местните. Сега е дошъл редът и на България и специално на Боровец.

Leave a Reply