Новини, Образование

Елена Несторова и Радостин Ангелов ще участват в регионално състезание по английски

Елена Несторова се класира първа в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски Spelling Bee, провело се на 4 март в СОУ “Отец Паисий”. Втори се класира Радостин Ангелов. Двамата ще участват в регионалното състезание на 18 април. Националният кръг пък ще се проведе на 10 май в София.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват /от англ. Spelling/, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски. Над 6500 ученици на възраст до 14 г. се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март.
В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира. Организатор е фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, а партньори – фондация „Америка за България” и Посолството на САЩ в София под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Leave a Reply