Култура, Новини, Шарен свят

Емилиян Крамарски: “Пожелавам на себе си и на всички българи здраве и реализация”

За втори път след 2015 г. богоявленския кръст от студените води на река Искър в Самоков извади Емилиян Крамарски. Той получи за постижението си блуза с български мотиви, специален плакет и парична премия от кмета Владимир Георгиев.
“Винаги съм слагал здравето на първо място и затова пожелавам на себе си и на всички българи най-вече здраве. Нека всеки се реализира по желания от него начин. Кой – каквото му е на сърцето, нека му се сбъдне”, сподели за “Приятел” веднага след излизането си от Искъра Емилиян Крамарски.
21-годишният късметлия учи за автомобилен инструктор в Техническия университет в Ямбол. Той е батко на година по-младия от него Едуард, също студент в Ямбол, както и на още по-младата си сестра – известната атлетка Изабел Крамарска. Тя е победителка в много състезания на родна територия, на два пъти заслужи поощрителни награди на церемонията “Спортист на годината” на Самоков, а през миналата година завоюва бронзов медал с българската щафета на 4х60 метра гладко бягане на Европейските лекоатлетически игри за младежи до 16 г. в Бърно, Чехия.
Емилиян Крамарски заяви, че от 2014 г. – откакто проявата бе възстановена в Самоков след половинвековно прекъсване, не изпуска да се потопи в Искъра на 6 януари. Преди това пък е почитал ритуала в Драгушиново.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1948206721875934

Leave a Reply