Баскетбол, Новини, Спорт

Емил Бинев се завърна в “Черноморец”

Emil BinevПривлеченият в “Рилски спортист” със свободен трансфер през зимната пауза младок Емил Бинев очаквано се завърна в “Черноморец”. 22-годишният състезател бе използван като резерва във всички мачове, в които игра за самоковци, което го е накарало да приеме офертата на родния си клуб.

“Мисля, че “Черноморец” бе най-добрият вариант за мен на този етап и не се колебах дълго, преди да реша да се завърна в Бургас. Засега подготовката върви много добре и настроението в отбора е чудесно. Амбициите ни са нормални като за състав, изграден предимно от млади състезатели – да играем здраво и да ставаме все по-добри през сезона”, сподели крилото.

“Една от причините да се върна у дома е, защото смятам, че по този начин ще получа шанс да покажа на какво съм способен. Дано да се опазя от контузии, да изкарам цял сезон и да напредна като играч. Бургас е най-добрият град за живеене”, завърши Бинев.

Въпреки хубавия трансфер букмейкърът Sportingbet не дава почти никакви шансове на бургазлии да вдигнат шампионската титла в края на май. В това отношение те са абсолютен аутсайдер.

По ирония на съдбата жребият за новия шампионат в Националната баскетболна лига противопостави сегашният отбор на Емил – “Черноморец” – на бившия му “Рилски спортист”.

Leave a Reply