Емоции с офроуд от 23 до 25 септември

От 23 до 25 септември в района на Самоков ще се състоят офроуд състезания за мотоциклети, ATV и джипове. При две от първенствата кръговете са последни за сезона и фактически ще се определят шампионите за годината.
Домакин и съорганизатор на състезанието е Община Самоков, а организацията е поверена на местните клубове „Ендуро Самоков” и „ Самоков 4х4”.
В състезанието „Баха България” ще участват представители на 8 държави. Надпреварата е и последен кръг от Европейския офроуд шампионат за мотоциклети, четириколки и UTV (бъги).
За по-тежкия офроуд и екстремни изживявания ще стартират джипове в надпреварата „Самоков 4х4” – последен кръг от състезанията за Балканската офроуд купа, където лидери засега са екипажи от България, Гърция и Румъния. При ендуро мотоциклетите и четириколките ще се решава класирането в “BG X Enduro Championship” в два дни. Според специалистите трасетата са изключително трудни и атрактивни.
Над 60 души вече са заявили участие. В призовите тройки в различните шампионати има българи с големи шансове за шампионските титли.
Състезанията ще бъдат официално открити на 23 септември, петък, от 18 ч. на централния площад „Захарий Зограф”. Официалното закриване и награждаване на победителите ще бъде в неделя, на 25 септември, от 19 ч.
Организаторите насочват зрителите и към подходящи места и време за наблюдение: за мотоциклети и джипове – на 23 септември след 11 ч. на Учителския бент и в Говедарци, на моста на р. Лъкатица; за рали рейд джипове – на 24 септември след 9 ч. на стария път за Самоков и Боровец, след хотел „Секвоя”; на 25 септември след 9 ч. – затворено трасе зад сградата на СБА. Пътят за Черната скала в Боровец ще бъде затворен на 24 септември от 8 до 16 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*